Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
+KK

+KK

Ustálená zkratka „plus kuchyňský kout“ označující, že kuchyně je v dispozici bytu umístěna v obytné místnosti, nikoliv samostatně.


Podrobné informace

V českém prostředí se k zachycení dispozice bytových prostor používá systém číslic a zkratek označujících počet obytných místností a jejich vnitřní uspořádání. Zatímco první číslice u popisu dispozice vyjadřuje počet obytných místností, pak to, co následuje po znaku plus, označuje, zda je v bytě kuchyně a jak je umístěna. Pokud je po znaku plus nula (+0), znamená to, že se jedná o byt bez kuchyně, jestliže následuje číslice jedna (+1), jedná se o samostatnou kuchyni, která musí odpovídat příslušné stavební vyhlášce. Je-li uvedena zkratka pro kuchyňský kout (+kk), pak jde o kuchyňský kout, který není oddělen stěnami a je umístěn do jedné z obytných místností.

Použité zdroje
TŮMOVÁ, Lucie. Označení velikosti bytů. Jak správně označit dispozici? A jak spočítat podlahovou plochu? [online]. 11. 1. 2017 [cit. 23. 8. 2020]. Dostupné z: https://www.estav.cz/cz/4470.oznaceni-velikosti-bytu-jak-spravne-oznacit-dispozici-cislem-a-jak-spocitat-podlahovou-plochu.
ZÁKOLANSKÝ, Jaroslav. Kuchyň jako samostatná místnost a nebo jako kuchyňský kout v obývacím pokoji? [online]. 5.9.2006 [cit. 23. 8. 2020]. Dostupné z: https://www.living.cz/kuchyn-jako-samostatna-mistnost-a-nebo-jako-kuchynsky-kout-v-obyvacim-pokoji/.

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.