Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
Kvér

Kvér

Diskuzní magazín stanice Radio Wave věnovaný queer tématům, intimitě a sexualitě obecně. Jediný pořad s touto tematikou vysílaný stanicí Českého rozhlasu.


Podrobné informace

Hodinový rozhlasový pořad vysílaný stanicí Radiem Wave, který se zabývá vším, co souvisí se široce pojatou lidskou sexualitou. Tento diskusní magazín spoluvytváří moderátoři Bára Šichanová, Filip Titlbach a Klára Chvojková, jež pravidelně zvou do studia rozmanité hosty. Cílem autorů pořadu je vytvoření bezpečného, otevřeného prostoru pro diskuzi a zkoumání témat souvisejících se sexualitou kriticky a v širších souvislostech.

Kvér poprvé zazněl v éteru v září 2012. Zaměřoval se primárně na problémy společnosti LGBTQIA+, s čímž souvisí i jeho název, jenž jazykovou hrou odkazuje na anglické slovo Queer. V lednu 2017 se zaměření magazínu rozšířilo o témata spojená se sexualitou obecně.Vysílán je pravidelně každou sobotu ve 22:00 hod.

Pořad Kvér má nejčastěji formu diskuze s hostem (či hosty) ve studiu, zpravidla odborníkem na danou oblast nebo příslušníkem určité komunity. Příležitostně obsah tvoří i reportáže, komentáře či sondy. K probíraným tématům patří například feminismus, psychosexuální orientace, pornografie, sexualita fyzicky či mentálně postižených či starších lidí, budoucnost manželství a vztahů, polyamorie, vyloučené komunity a jiné. Cílem je věcná? a hluboká diskuze, bourání předsudků a prolomení společenských tabu.

Použité zdroje
https://wave.rozhlas.cz/kver-5181861

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.