Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
2K Czech

2K Czech

Čeští vývojáři, kteří stojí za populární počítačovou hrou o mafiánech.


Zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2K_Games_Logo.svg
Podrobné informace

2K Czech (dříve Illusion Softworks) byla česká firma vyvíjející počítačové hry. Sídlila v Brně a měla pobočky v Praze, ve Zlíně, Bratislavě a Košicích. Společnost byla založena jako Illusion Softworks. Nejznámější hry této společnosti jsou Mafia, Mafia II, Mafia III, Vietcong, Hidden & Dangerous a další.

Petr Vochozka a Jan Kudera založili firmu Illusion Softworks v roce 1997. Ta se v roce 2008 přejmenovala na 2K Czech poté, co ji koupila Kush Games, Inc. z koncernu Take-Two Interactive. Ve světě je firma nejvíce známa svou kultovní hrou Mafie, jejíž první část byla vydána v roce 2002 (nejdřív pro PC a v roce 2004 i pro herní konzole). Druhá část následovala v roce 2010 a třetí v roce 2016. V mezičase herní studio opustil jeho ředitel a jeden ze zakladatelů Petr Vochozka, který následně založil Icarus Games. 2K Czech se v roce 2017 sloučila s firmou Hanga 13.

Audio (2 nahrávky)
Upoutávka


Hlavní text


Použité zdroje
Vývojáři z 2K Czech dali světu kultovní Mafii - Euro.cz. Euro.cz / Ekonomika, byznys, finance [online]. Copyright © 2020 Mladá fronta a. s. [cit. 26.08.2020]. Dostupné z: https://www.euro.cz/byznys/profil-vyvojari-z-2k-czech-dali-svetu-kultovni-mafii-933337

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.