Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
AVG

AVG

Mezinárodně uznávaná softwarová společnost vyrábějící světově známý antivirový software AVG, často užívaný pro ochranu mobilních zařízení po celém světě.


ČTK/Švancara Petr
Podrobné informace

AVG je zkratka pro AntiVirus Guard, antivirový software vyráběný českou firmou AVG Technologies se sídlem v Praze. Společnost (do roku 2008 působící pod názvem Grisoft) zvolila zkratku AVG již pro svůj první produkt, Anti-Virus Guard, vyskytující se na českém trhu od roku 1992. V roce 1997 byly první licence AVG prodány do Německa a Velké Británie a v roce 1998 společnost pronikla i do Spojených států amerických. AVG Technologies uváděla v roce 2016 více než 200 mil. aktivních uživatelů po celém světě (z toho přes 100 mil. její produkty a služby na mobilních zařízeních).

Na začátku druhého desetiletí tohoto století udělilo několik světových společností firmě AVG cenu v kategorii za nejlepší bezplatný antivirový software. V červenci 2016 oznámila společnost Avast své plány na nákup firmy AVG za 1,3 mld. amerických dolarů a od září 2019 se AVG stala dceřinou společností Avast Software.

Použité zdroje
Přehled IT služeb v ČR. Praha: IDG Czech, [2008]. 128 s. ISBN 978-80-86304-97-7.

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.