Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
Bohemia Interactive

Bohemia Interactive

Jedno z největších studií pro vývoj videoher v České republice, známé svými vojenskými simulačními videohrami, jako jsou například hry Flashpoint a série ArmA.


ČTK/Vondrouš Roman
Podrobné informace

Bohemia Interactive je nezávislý vývojář videoher se sídlem v Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy. Studio bylo založeno v květnu 1999 Markem a Ondřejem Španělovými, kteří vydali svoji první počítačovou hru v roce 2001. Jednalo se o počítačovou hru s názvem Operation Flashpoint: Cold War Crisis (později přejmenovanou na Arma Cold War Assault), jež získala uznání ze strany kritiků a přinesla vývojářskému studiu respekt (studio prodalo více než 1,2 milionu kopií). Poskytnutím realistického válečného zážitku prostřednictvím skvěle přijaté hry studio brzy utvrdilo svou značku v žánru válečných simulátorů. Jeho pozice byla posílena vydáním oficiálních rozšiřovacích balíčků do řady Operation Flashpoint a série ArmA (např. Armed Assault a ArmA II).

Bohemia Interactive založila v roce 2005 spolu s dalšími společnostmi Independent Developers Association (IDEA Games) na podporu nezávislých studií pro vývoj her. Později získala společnosti Black Element Software, Altar Games, Centauri Production a slovenské studio Cauldron. Studio patří k třem největším vývojářům videoher v České republice. 

Audio (2 nahrávky)
Upoutávka


Hlavní text


Videa (2 videí)
20 let Bohemia Interactive


Použité zdroje
Bohemia Interactive: Studio, Které Zlepšilo Herní Průmysl [online]. Copyright © 2010 [cit. 26.08.2020]. Dostupné z: https://www.zing.cz/specialy/4000974/bohemia-interactive-studio-ktere-zlepsilo-herni-prumysl-kapitola-sesta-arma-2-se-rozsiruje/

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.