Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
ČRo Plus

ČRo Plus

Celoplošná veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu publicisticko-informačního charakteru, je to stanice mluveného slova, bez hudby.


Budova Českého rozhlasu, Vinohradská třída, Praha
Podrobné informace

ČRo Plus je celoplošná veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu publicisticko-informačního charakteru, je to stanice mluveného slova, bez hudby. Vysílání zahájila 1. března 2013 jako náhrada a souhrn stanic ČRo 6, Rádio Česko a Leonardo. První šéfredaktorem byl Daniel Raus, jenž dříve působil na této pozici v ČRo 6. Ze začátku rozhlas vysílal pouze od 16 hodin do půlnoci. 24-hodinové vysílání bylo zahájeno 3. června 2013. Stanice vznikla jako přidaná hodnota ale nejen ostatním rozhlasovým stanicím, ale také televizi ČT24. Původní slogan zněl Víc než informace, současný Když chcete vědět víc byl uveden v roce 2015. Současným šéfredaktorem je Petr Šabata. 

Stanice se zaměřuje především na publicistiku a zpravodajství. V éteru pravidelně zaznívají reportáže, diskuze, rozhovory, komentáře vědců a odborníků z konkrétních oblastí a také analytická publicistika. ČRo Plus přináší také aktuální dění a to v pravidelně sdělovaných zprávách, každých 30 minut. Po rekonstrukci studia charakter stanice se stal méně rozhlasový, Plus totiž začal vysílat některé pořady i na videu, sděloval je také na sociálních sítích. Stanice podněcuje k aktivitě i posluchače, kteří mohou volat a sdělovat své názory v pořadu Radiofórum. Oblibou se těší i pořad Vyzyvatelé, v němž vysokoškolští vyučující soutěži před svými studenty a před publikem. Plus pravidelně vysílá i zprávy v angličtině a také radioknihy či dokumentární pořady.

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.