Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
Utopenci

Utopenci

Utopenci – oblíbená pochoutka konzumovaná v českých hospodách nejčastěji k pivu a připravená ze špekáčků, cibule, paprik, hořčice a kořeněného nálevu s octem. 


Podrobné informace

Utopenci již tradičně patří k oblíbenému rychlému občerstvení či pochoutkám podávaným v českých hospodách k pivu. Připravují se ze špekáčků, cibule, paprik, hořčice a nálevu z koření, octa a vody, kterou je možno nahradit pivem. Špekáčky se podélně částečně rozkrojí, natřou hořčicí a naplní cibulí a paprikou a naloží se do nálevu z vody, octa a koření (bobkový list, pepř, nové koření, cukr). Pak je třeba nechat je uležet na chladném, temném místě minimálně týden. Podávají se s chlebem. 

Utopenci patří např. s tlačenkou a cibulí nebo se sušenými vuřty či s nakládaným hermelínem ke klasickým jídlům podávaným v českých lidových hospodách.

Použité zdroje
https://www.toprecepty.cz/recept/11146-domaci-utopenci/
https://recepty.vareni.cz/tradicni-utopenci/
http://www.hobbys.cz/recepty/kluci-v-akci-utopence-nechame-ulezet-tyden-cely-recept/#.WeuwmVu0PIU

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.